Stel: je bent al tijden op zoek naar jouw droomwoning in Huizen. Je hebt al een goede makelaar in Huizen in de arm genomen en je bent al naar meerdere open huizen geweest. Wanneer weet je nou dat je het perfecte huis gevonden hebt? Het kan zijn dat je het gewoon voelt het moment dat je een huis binnenloopt. Maar er zijn ook andere dingetjes waar je op kan letten. Hieronder staan 3 tekens die kunnen aangeven dat je jouw droomwoning gevonden hebt.

1. Je begint je een voorstelling te maken van de meubelopstelling

Dit kan jouw huis zijn als je de grote slaapkamer binnenloopt en je meteen jouw bed tegen een bepaalde muur voorstelt. Je bent eigenlijk al verkocht als je merkt dat je denkt dat het raam in de woonkamer een perfecte plek is om een boom te zetten met Kerstmis. Of misschien zie je jezelf de straat al inrijden, op weg naar huis na een dag werken. De buurman aan de overkant gooit een frisbee naar zijn hond, en het komt in je op dat dat wel eens mensen zouden kunnen zijn die je graag zou willen leren kennen. De buurt is net zo belangrijk als de plaatsing van de meubels.

2. Het voldoet aan de belangrijkste voorwaarden

De woning heeft misschien niet alle voorzieningen op jouw wensenlijstje, maar het voldoet aan de basisvereisten. Het heeft het aantal kamers en de ruimte die je nodig heeft. Misschien heeft het geen garage, en je realiseert je in een flits van verlichting dat het kopen van een huis met een garage eigenlijk niet zo belangrijk is. Je realiseert je dat je een garage kunt bouwen als blijkt dat je er echt een wilt. Plotselinge drang om flexibel te zijn is een goed teken dat je op de juiste plaats bent.

3. Je wilt stoppen met kijken naar andere huizen

Alle andere huizen die je hebt bekeken spreken je niet meer aan. Je vergelijkt elke nieuwe woning die je bezoekt met deze, en ze zijn niet te meten. De huizen die je eerder had beoordeeld als een “Nr. 2” zijn nu gedaald tot een “Nr. 8” rating, simpelweg omdat ze verbleken in vergelijking met deze.

Pin It on Pinterest