De meeste mensen vervangen de vloeren van hun huis eigenlijk alleen bij de aankoop hiervan. Is dit bij jou tevens het geval, dan willen we je met genoegen ten eerste feliciteren met deze mooie nieuwe fase in je leven. Het is niet gek als je, naast de bedragen en moeite, overweegt om juist nu een (nieuwe) vloer in de woning te (laten) leggen. Je kunt dit immers een hoop beter doen als de woning nog leeg is en als je nog een andere, al dan niet tijdelijke, verblijfplaats hebt, dan als je dit doet als de verhuizing en de intrek al helemaal is afgerond! Weet je alleen nog niet zeker welke vloer je doen te kiezen? In dit artikel delen we met je wat de beste redenen zijn om te kiezen voor een gietvloer in jouw huis!

Weinig onderhoud

Hoewel stofzuigen bij iedere huishoudelijke routine hoort, is het bij een gietvloer wel een stukje gemakkelijker dan bijvoorbeeld bij een vloer van natuursteen. Een natuurstenen vloer heeft immers allemaal kleinere naadjes en de tegels zelf zijn vaak zat tevens niet vlak. Op die plekken blijft er dikwijls een hoop vuil achter waar je maar moeilijk bij komt. Bij een gietvloer heb je dit vraagstuk niet en ben je dus minder tijd kwijt aan het schoonhouden van je vloer!

Past altijd bij je interieur

Een van de andere pluspunten van een gietvloer, is dat deze eigenlijk altijd degelijk te samenvoegen is met de stijl en de kleuren die je elders in de woning tweedehands. Een gietvloer is qua textuur immers vrij neutraal en daardoor zal deze niet erg een hoop de aandacht trekken. Qua kleuren kun je tevens eigenlijk de plank niet misslaan omdat een gietvloer verkrijgbaar is in veel een aantal kleuren en dus tevens een tint die past bij jouw interieur.

Milieuvriendelijk

Vloerisolatie en vloerverwarming zijn belangrijk om ervoor te kunnen zorgen dat je het milieu en je bankrekening minder belast. Vloerisolatie en vloerverwarming zijn erg gemakkelijk te samenvoegen met een gietvloer. Dat geldt voor andere vloeren een stuk minder. Enkele vloeren kunnen op termijn lelijker worden vanwege dit feit of zijn minder effectief. Tevens daarom is dus een gietvloer een ideale keuze.

Pin It on Pinterest