Niet iedereen in Utrecht heeft een tuin, want in de grote stad zijn dit soort zaken niet overvloedig aanwezig. Wanneer je dan wel een van de gelukkige bent met een tuin, dan is het hartstikke leuk om er iets meer van te maken dat je normaal gesproken zou doen. In deze tekst willen we graag een aantal tips geven die je kan toepassen met het design van de tuin. 

Zet een boom in je tuin 

Wanneer graag een boom in tuin wilt, dan hoef je echt niet 300 jaar te wachten tot er een mooie boom gegroeid is. Tegenwoordig is het ook mogelijk om een boom die al flink gegroeid is in de tuin te zetten. Bomen kopen online doe je gemakkelijk. Zo wordt je tuin helemaal top. 

Het leuke van een boom is natuurlijk dat deze heel lang meegaat en met je meegroeit in zekere zin. Kinderen zijn dol op bomen in de tuin, omdat er natuurlijk iets sprookjesachtig vanuit gaat.

Kies voor interessante tuinelementen 

Het is mogelijk om je tuin helemaal naar smaak in te richten en ook verschillende tuin elementen erin te plaatsen. Je kunt daarbij denken aan een gezellig tuinhuis of een pergola waaronder je kunt genieten en beschut kunt zitten tegen regen en zon.

Wanneer je kiest voor een mediterrane tuin, dan kun je ook allerlei leuke dingen in de tuin neerzetten die je ook in het zuiden van Europa vindt, bijvoorbeeld terracotta potten en moza├»ek gemaakt van tegeltjes. Laat je maar eens online inspireren door de verschillende leuke designs die je daar kunt vinden! 

Ben je meer van de minimalistische school, dan is het ook erg leuk om bijvoorbeeld Japanse elementen erin te zetten, denk bijvoorbeeld aan bamboe of een Japanse sierkers. De opties zijn eindeloos en uiteindelijk weet je zeker een toffe tuin te maken waar je van kunt genieten.

Pin It on Pinterest