Ga je verhuizen naar Utrecht of je woning daar verbouwen? Let dan goed op. Er komt steeds meer aandacht voor een ecologische leefstijl, je ziet het aan de verschillende producten die in de winkel liggen. Je ziet het aan de reclames die op YouTube, de televisie en de radio uitgezonden worden. Mensen worden zich steeds bewuster van de klimaatveranderingen en de oplossingen die ervoor nodig zijn om het tij te keren en of erger te voorkomen. In deze blog willen we jou een aantal eenvoudige tips geven waarmee jij sowieso al ecologisch kan wonen. Lees daarom snel verder in deze blog en ontdek hoe jij aan de slag kunt ermee in je ┬┤nieuwe┬┤ huis in Utrecht. 

Neem een waterontharder 

Kalkaanslag is een probleem dat zorgt voor milieu-onvriendelijke situaties. Het is namelijk zo dat wanneer kalkaanslag in apparaten als wasmachine en vaatwassers gaat zitten, daar dan problemen met deze apparaten ontstaan. Ze gaan bijvoorbeeld meer energie verbruiken dan nodig is en ze gaan in vele gevallen eerder stuk, hetgeen nogal zonde is omdat de apparaten flink in de prijs zitten en dat de productie van nieuwe apparaten natuurlijk zorgt voor de nodige milieuverontreiniging, om nog maar niet te spreken over de vervuiling die het weggooien van deze apparaten met zich meebrengt. Wanneer je een magnetische waterontharder op de waterleiding zet, is het echter zo dat er kalkaanslag voorkomen gaan worden en dus ook de problemen die we hierboven geschetst hebben. De douchekop ontkalken is zo ook vrijwel niet meer nodig, dat scheelt!

Laat je glaspartij repareren 

Een woning kan verschillende glaspartijen hebben, we kunnen het dan hebben over ramen, maar net zo goed over glaswanden. Er was een tijd dat het bijvoorbeeld in was om een muur van glasblokken te hebben. Er kan van alles gebeuren waardoor er vanaf de buitenkant schade aan je woning optreedt. Wanneer het gaat om glasschade, dan is het goed om dit zo snel mogelijk te laten vervangen. Het is namelijk zo, dat wanneer het glas kapot is, de elementen veel meer wat krijgen of je interieur. Op deze manier is er ook een doorstroom van lucht van buiten naar binnen. Voor een verwarming of airco wordt het dan een bijzondere uitdaging om de temperatuur op het gewenste niveau te houden. Dit is eigenlijk vrijwel onmogelijk. Niet alleen is het bijzonder onpraktisch, maar ook zeer slecht voor het milieu omdat je energieverbruik omhoog gaat. 

Neem een tuinset van pallets 

Gebruikte pallets die niet meer in de industrie gebruikt worden om goederen van de ene plek naar de andere plek te brengen, die zijn nog wel te gebruiken als materiaal voor bijvoorbeeld meubels. Je ziet ze zelfs binnen huizen, maar vaker zijn ze onderdeel van een tuinset. Het leuke van meubels van pallets is dat je een bijdrage levert aan een ecologische manier van leven, dit omdat pallets natuurlijk op deze manier gerecycled worden. Je kunt gewoon gemakkelijk een kussen kopen voor een palletbank en gelijk genieten van je tuinset.

Pin It on Pinterest