Wanneer je gaat verhuizen zijn er altijd een aantal dingen die je moet weten. Of het nou je eerste verhuizing is of de tiende, je ontdekt steeds nieuwe dingen die beter werken voor jouw huis en jouw manier van leven. Ook passen niet alle inrichtingen of decoratieve ideeën in elk huis. Bij deze een paar dingen waar je toch wel rekening mee moet houden.

Hoe leef je?

Weet eerst wat jouw leefstijl is. Als je kinderen hebt moet je bijvoorbeeld al met meer dingen rekening houden. Ook of je een alleenstaand huis hebt of wanneer je rekening moet houden met de buren, dit soort factoren spelen altijd mee.

Gehorigheid

Gehorigheid is in veel huizen een probleem, vooral met buren die je al kunnen horen als je over de vloer sluipt. Hier is het hebben van een gietvloer bijvoorbeeld heel erg handig voor. Als je kinderen hebt die veel rennen en springen en vooral veel laten vallen is het dus een top oplossing. Met een gietvloer zal je ook niet gauw last hebben van deuken in tegenstelling tot bijvoorbeeld een laminaat vloer waar best gauw deukjes in komen. Ook heeft een gietvloer vaak een rustige en moderne uitstraling, als dit de look is waarvoor jij gaat in jouw huis kan een gietvloer dus zomaar wat voor jou zijn. Ook zachte meubels en planten kunnen zorgen voor minder gehorigheid als je je vloer hier liever niet op aanpast, denk dus goed na over de mogelijkheden!

Decoratie

Naast het hebben van een goede vloer – of dit nu een gietvloer is of niet –  is het decoratieve aspect van een huis ook belangrijk. Het is zo dat niet in elk huis een bepaalde manier van decoreren past. Zo heb je in een kleiner huis sneller een krapper idee als je de muren helemaal vol hangt en een donker kleed in het midden van de woning legt. Hetzelfde met meubels, niet elke meubels passen in elke woning, de woning kan een verkeerde indeling of grootte hebben hiervoor waardoor het lastig kan zijn een nieuwe manier te vinden. Zorg er dus voor dat je hierop voorbereid bent!

Pin It on Pinterest